Star Trek: Strange New Worlds, all you need to know

Star Trek: Những thế giới mới kỳ lạ, tất cả những gì bạn cần biết

Star Trek dường như đã quyết định không chỉ nhìn về tương lai, kể lại cuộc phiêu lưu mới nhất của Picard với loạt Amazon Prime Video cùng tên. Sau khi kể lại những bước đi đầu tiên của nhân loại giữa các vì sao sau First Contact với Star Trek: Enterprise, trong những năm gần đây, chúng tôi đã có cơ hội khám phá những năm đầu tiên khám phá Liên đoàn các hành tinh với Star Trek: Discovery, trước đó là phi hành đoàn của con tàu vũ trụ này đã được phóng tới tương lai xa. Từ mùa thứ hai của Star Trek Discovery, loạt phim cuối cùng của loạt phim vĩnh cửu do Gene Roddenberry tạo ra bắt đầu, đưa chúng ta trở lại tàu Enterprise. Trên thực tế, sau một thời gian dài chờ đợi, chúng ta quay trở lại chiêm ngưỡng Thuyền trưởng Christopher Pike chỉ huy tàu USS Enterprise, nhờ Star Trek: Strange New Worlds.

Star Trek: Strange New Worlds gần đây đã bắt đầu phát sóng ở nước ngoài, khiến những người hâm mộ bộ truyện nổi tiếng của Ý lúc này rất hồi hộp, những người vẫn đang chờ đợi tin tức về việc phát sóng loạt phim mới ở Ý. Thời gian có thể bị đánh lừa bằng cách chuẩn bị những gì tốt nhất cho tầm nhìn của loạt phim, để khám phá một số khía cạnh thiết yếu của quá trình sản xuất mới liên quan đến huyền thoại Star Trek.

Star Trek: Strange New Worlds: khi nào nó được thiết lập?

 

Star Trek: Strange New Worlds

Như đã đề cập ở trên, Star Trek: Strange New Worlds là phần phụ của Star Trek: Discovery, đặt loạt phim vào vũ trụ Prime, tức là vũ trụ ‘chuẩn’ mà tất cả các loạt phim Star Trek khác đều thuộc về. , (The Next Generation, Voyager và Deep Space Nine). Theo trình tự thời gian, phải vài năm trước khi James T. Kirk nắm quyền chỉ huy tàu Starfleet, điều này làm cho cốt truyện của Strange New Worlds trở nên đặc biệt hấp dẫn. Việc lựa chọn đặt mình trong một khoảng thời gian quá gần với các sự kiện của loạt phim cổ điển thể hiện một thách thức đối với các nhà biên kịch, những người đang di chuyển từ những gì đã được tiết lộ trước đó trong hai mùa đầu tiên của Star Trek: Discovery, giờ đây phải xây dựng một câu chuyện, đưa vào kể lại những gì được kể trong cuộc phiêu lưu của Kirk và những người bạn của anh ấy,

Sự hiện diện của Pike trong Enterprise trong phần thứ hai của Star Trek: Discovery không chỉ gây ấn tượng với người hâm mộ của loạt phim mà còn có vai trò chuẩn bị trong quá trình thực hiện Star Trek Strange New Worlds. Không chỉ vì sự hiện diện của thuyền trưởng Pike (Anson Mount), mà bởi vì bóng dáng của anh ta ngay lập tức bị truy tìm đến kết cục đáng tiếc mà quan chức Liên đoàn đã gặp theo những gì được kể trong bộ truyện kinh điển. Trong thực tế, điều này đã được phát hiện ra rằng Pike đã từng là thuyền trưởng thứ hai của USS Enterprise, cấp độ Hiến pháp, sau Robert April và trước James T. Kirk, đến nỗi một số sĩ quan đã phục vụ trên tàu dưới quyền chỉ huy của anh ta. . Do đó, những gì đã được thực hiện với Star Trek: Discovery nhằm tạo ra mối liên kết với hai sản phẩm này,

Nghĩ lại các tập của loạt phim kinh điển trong đó đề cập đến quá khứ của các nhân vật chính, rõ ràng có một định nghĩa tối giản và cần thiết về những năm tháng đã mất này. Sự tập trung dường như luôn hướng về hiện tại và hậu quả của những khoảnh khắc bị mất thời gian, như trong trường hợp đám cưới của Spock hoặc các sự kiện trong quá khứ của Kirk. Bản phác thảo tối giản này về nền của các nhân vật, đôi khi được giải quyết sau đó với những gợi ý ngắn gọn trong các bộ phim tại rạp chiếu phim, giờ đây cho phép loạt phim Star Trek mới lấp đầy những khoảng trống rõ ràng này. Một khả năng phải được dung hòa với sự tôn trọng tính liên tục chưa bao giờ có khuôn khổ cứng nhắc, nhưng trung thành với giới luật của Gene Roddenberry, câu chuyện luôn luôn là câu chuyện gần đây nhất có tính cách giáo điều, có thể giúp đưa trật tự đến một trình tự thời gian thường mâu thuẫn. .

Star Trek: Strange New Worlds có thể là một phần tiếp theo trong việc tái tạo lại trình tự thời gian của Star Trek, đặc biệt là nếu chúng ta xem xét cách kết thúc đột ngột của Star Trek: Enterprise khiến những người hâm mộ của câu chuyện mồ côi vào một khoảnh khắc trung tâm như sự ra đời của Liên đoàn. Chân trời thời gian mà Star Trek: Strange New Worlds được thiết lập là sau khi Liên minh các hành tinh được thành lập và cuộc chiến giữa các vì sao đầu tiên do liên minh không gian mới sinh, Chiến tranh Romulan, đã bắt đầu trong mùa trước của Enterprise và sau đó chúng được nhắc đến trong loạt phim kinh điển trong tập phim nổi tiếng Con tàu vô hình.
Chính trong những năm tháng tìm tòi, khám phá này đã hình thành nên điểm tựa của Starfleet, trải nghiệm những cuộc phiêu lưu đó sẽ là bí quyết mà những đặc điểm tiêu biểu của Liên bang, chẳng hạn như Chỉ thị của Thủ tướng, sẽ bị trừng phạt.

Các tập của Star Trek để xem

Star Trek

Để hiểu rõ hơn về Star Trek: Strange New Worlds, bạn nên lấy lại phần thứ hai của Star Trek: Discovery, nơi thuyền trưởng Pike của Núi Anson có một vai trò quan trọng đến mức nó ngay lập tức được công chúng yêu mến. Đặc biệt, các sự kiện được kể trong Star Trek: Discovery được đan xen với tập Talos IV nói trên, trở thành cơ sở cho việc mô tả nhân vật Pike của loạt phim Star Trek mới. Vậy các tập phim Star Trek là gì để hiểu rõ hơn về Star Trek: Strange New Worlds?

The Duel (Amok Time) Opening episode of the second season of the classic series, in which it emerges we have the opportunity to explore an intimate moment of Spock for the first time. After behaving in an unusual and gruff manner, Spock requests a license to travel to his native Vulcan. Although the Enterprise is expected to meet as a Federation representative, Kirk agrees to accompany his first officer to Vulcan when he confesses that he has entered the ponn farr (literally, blood fever), a ritual that every seven years pushes the Vulcanians to bring out their emotions in an explosive way as part of an accompanying ritual, to be performed on the home world.

Here, Spock, accompanied by Kirk and McCoy, meets his betrothed, T’Pring, who invokes an ancient Vulcan custom, the kal-if-fee, a ritual fight to the death, as she intends to dissolve the promise that he binds her to Spock, preferring them Stonn, her lover. As part of the kal-if-fee, T’Pring names Kirk as his champion, thus forcing him to face Spock, who kills him in a fit of rage. Shocked by the incident, the Vulcan frees T’Pring from his promise, discovering how the woman had hatched this plan knowing that she would still be free: whether it was because of Spock’s death in the duel, or because at his departure he would still have left on board. of the Enterprise. Back on board, a distraught Spock discovers how Kirk has only faked his death, with the complicity of McCoy, a moment that has gone down in Star Trek history because Spock manifests human joy by hugging Kirk and smiling with happiness.

Mutiny (The Menagerie). Double episode of the first season of the classic series, it is the ideal starting point to understand the centrality of the figure of Christopher Pike. The Enterprise is recalled to starbase 11 at the request of the ship’s previous commander, Commodore Christopher Pike. Once at the base, Kirk discovers that in reality no message has been sent by Pike, who following an accident in which he saved the lives of dozens of people is forced to live within a life support, managing to communicate only through a light sensor. The deception was planned by Spock, who steals the Enterprise, after bringing Pike aboard, and sets sail for the forbidden planet of Talos IV.

Kirk, after joining the Enterprise aboard a shuttle, arrests his first officer by initiating a court-martial, after the Vulcan’s refusal to unlock the ship’s computer, which follows a planned route for Talos IV. During the court martial, Spoc unveils how years before, while Pike commanded the U.S.S. Enterprise, the crew had discovered the planet Talos IV, populated by a race of beings with incredible mental powers, capable of creating incredible illusions. Here Pike had been captured as a specimen of study by these beings, who had joined him in the beautiful Vilna, hoping to study the social and intimate practices of humans. Managed to escape captivity, albeit in love with Vilna, Pike decides to return to space together with Vilna, but this reveals the deception of the Talosians: disfigured following a crash landing on the planet, if he left Talos she would be a woman with a hideous face . Pike, reluctantly, leaves the planet and warned the command of the Starfleet causes the world to be banned. Spock after careful consideration, decides to hatch this plan to bring his previous commander, reduced to a vegetable after a heroic deed, back to Talos IV, allowing him to live peacefully with Vilna on Talos IV, a guest of the Talosians.

If I remember correctly (If Memory Serves). Star Trek: Discovery season two, Burnham takes Spock to Talos, hoping that the locals will be able to heal his brother, apparently out of his mind. The Talosians telepathically contact Pike, aboard the Discovery, exploiting his connection with Vilna, explaining what happened to them and leaving the officer a bitter gift: the knowledge that in the future he would return to them, after suffering a trauma that will devastate his body. A premonition, which will haunt Pike’s thoughts, that he will have to decide whether to accept his fate, knowing that other people’s lives or his own are at stake.

This latest revelation is fundamental to understanding how Pike will act in Star Trek: New Worlds, an awareness that will always be present in the decisions made by the captain of the Enterprise.

Telling the Star Trek past

Thinking back to the Star Trek myth, Captain Christopher Pike is an essential figure. In Gene Roddenberry’s ideas, he should have been the commanding officer of his Enterprise, so much so that in the first pilot, The Cage (later translated as The Zoo of Talos), it was Pike, played by Jeffrey Hunter, sitting in the chair of the captain. The poor success of the pilot prompted Roddenberry to rework his concept, giving up the idea of ​​a female first officer, played by Majel Barrett (future wife of Roddenberry and a key figure in Star Trek). But while not the captain who became famous in Star Trek, Pike was nevertheless destined to become one of the fundamental personalities of the saga.

The Cage footage, in fact, became the centerpiece of The Mutiny, a double episode in which Spock (Leonard Nimoy) was subjected to court martial for breaking a ban on access to the Talos IV plants, with the aim of bringing his old commander, Commodore Christopher Pike. The latter, disfigured following a heroic rescue that had forced him into life support, was taken to the forbidden planet by Spock, aware of a past event that hid the secret of a better future for Pike. Net of the adventurous plot, the centrality of The Mutiny was the enhancement of the deep respect and affection that the Vulcan had for his ex-commander, an emotion so strong as to appeal to his human half and push him to break the Starfleet regulations.

At the time this relationship between the two was taken as an axiom, but the arrival of contemporary prequel series explored this friendship. If in the second season of Star Trek: Discovery Pike (Anson Mount = does not hesitate to face dangers, to break rules to accompany Michael Burnham and Discovery in search of a seemingly insane Spock (Ethan Peck), with Star Trek: Strange New Worlds we will have the opportunity to better understand how this friendship was born and consolidated.

Still with reference to Spock, a moment of his existence seems to be faced, namely the marriage promise that binds him to T’Pring (Arlene Martel). The presence of Spock’s betrothed suggests how their relationship will be analyzed, central to what is told in The Duel, set about ten years after the events of Star Trek: Strange New Worlds, explaining how Spock has put his role as a Starfleet officer to his culture, a recursive element throughout the Star Trek saga.

Not only will the relationship with Spock be part of the dynamics of Star Trek: Strange New Worlds, but the other familiar faces of the classic series in the new version of the franchise will also play a fundamental role. Finally, in fact, the legendary Number One played by Rebecca Romijn has a name, Una Chin-Riley, but above all we will see the birth of what will later be Kirk’s crew. Not only for the presence of Spock, but also for the announced Nyota Uhura (Celia Rose Gooding) and Christine Chapel (Jess Bush).

Star Trek: Strange New Worlds: will we see James T. Kirk?

Star Trek: Strange New Worlds

Given the time period Star Trek: Strange New Worlds is set, it was hard for fans not to start wondering when and how one of Star Trek’s most identifying characters would be introduced: James Tiberius Kirk. The first captain of the Enterprise portrayed in the franchise, presented for the first time in the episode Human Trap and played by William Shatner, could not fail to make an appearance in the new series, as evidenced by the announcement that Paul Weasley will play the legendary captain.

An announcement that immediately thrilled fans of the series, but also raised a certain perplexity: how to place his presence aboard Pike’s Enterprise within the, albeit bland, continuity of Star Trek? According to when it emerged earlier in the Star Trek timeline, in the years that Star Trek: Strange New Worlds takes place, James T. Kirk serves aboard the U.S.S. Farragut, under the command of Captain Garrowick. Seeing Paul Weasley photographed on set wearing uniform and captain’s ranks is therefore astonishing, suggesting a rewrite of Kirk’s career. However, it cannot be excluded that the image refers to an interim assignment by Kirk as captain, not present in past productions and therefore credibly insertable in the continuity of Star Trek. Or, we can hypothesize that in Star Trek: Strange New Worlds we will see the tragedy that disabled Christopher Pike, as told in the double episode The Mutiny, and therefore we will see the moment when Kirk takes command of the U.S.S. Enterprise.

No less important is the presence, aboard the Enterprise commanded by Christopher Pike, of another Kirk, Samuel. Originally mentioned in the first season episode of Dr. Kirby’s Androids (What are Little Girls Made of?), Samuel was listed as an essential part of James Kirk’s appointment to command the Enterprise. Samuel Kirk’s appearance in the flesh occurs tragically during the classic series in the final episode of the first season, Planet Deneva (Operation: Annihilate!). In this episode Samuel Kirk was presented, elder brother of the captain of the Enterprise, a biologist who lived with his wife Aruelian and his son Peter on Deneve, a planet that became the victim of a mysterious invasion of parasites that cause death after causing a delusional madness, whose only survivor appears to be the young Peter, grandson of James T. Kirk. At the time, it was Shatner who lent the face to Samuel Kirk, merely wearing a flashy fake mustache that was supposed to convince viewers that he was another person.

Trong Star Trek: Strange New Worlds, chúng ta phát hiện ra rằng Trung úy Samuel Kirk, một nhà sinh vật học, đang ở trên tàu Enterprise. Sự hiện diện của anh trai James Kirk có thể là một cách tốt để giới thiệu nhân vật, có lẽ xây dựng một mạng lưới tình bạn giữa Samuel và các thành viên phi hành đoàn khác, đặc biệt là Pike, điều này có thể thúc đẩy tham chiếu đến vai trò thiết yếu của anh ấy trong việc bổ nhiệm Kirk làm chỉ huy của kỳ hạm Starfleet.

Star Trek: Strange New Worlds: xem nó như thế nào và ở đâu

Star Trek: Strange New Worlds hiện đang được phát sóng tại Hoa Kỳ bởi Paramount +, dịch vụ phát trực tuyến độc quyền của CBS, nơi có tất cả các loạt phim mới của loạt phim này được giới thiệu. Star Trek: Discovery, Star Trek Picard và Star Trek Lower Decks đã được phân phối ra nước ngoài bởi các kênh phát trực tuyến khác, chẳng hạn như Netflix và Amazon Prime Video, nhưng hiện không có tin tức nào về các giao dịch tương tự cho Star Trek: Strange New Worlds. Giả thuyết đáng tin cậy nhất hiện tại là loạt phim Star Trek mới sẽ đến với công chúng Ý sau mùa hè, với sự xuất hiện của Paramount + tại đất nước chúng ta, có thể liên quan đến lời đề nghị của Sky / Now.